TRIO TM TL 50kW string inverter

A FIMER (ABB) 50 kW-os string invertere, ami rövid idő alatt sikertermékké vált köszönhetően annak is, hogy az inverter használatával kialakított rendszerek ROI­-a (Return of Investment) növekedett.


Az inverter kifejezetten erőművi célokra lett kifejlesztve, de alkalmazható akár még HMKE rendszerben is. Moduláris kialakításának köszönhetően az ügyfél a számára megfelelő felszereltségű invertert vásárolhatja meg.
Mind a DC oldal, mind az AC oldal felszereltsége szabadon konfigurálható.
Az inverter vízszintes és függőleges felszerelése lehetővé teszi a napelemek alatt rendelkezésre álló helyek optimális kihasználását. Köszönhetően a 3 db munkapontnak és a munkapontonkénti 5 db MC4 string csatlakoztathatóságnak, rendkívül nagy szabadságot kap a tervező a rendszer kialakításában.
Az inverter széles kommunikációs lehetőségekkel rendelkezik: beépített Wi-Fi, Ethernet és RS485, amelyek természetesen Sunspec protokoll támogatással rendelkeznek. Ezen rengeteg kommunikációs fajtának köszönhetően mind a FIMER (ABB) ingyenes Aurora Vision rendszeréhez, mind bármilyen harmadik fél felügyeleti rendszeréhez könnyen illeszthető. Az üzembe helyezés Wi-Fi-n keresztül akár egy mobiltelefonról is megtörténhet, és nem tart tovább pár percnél. Ugyanígy az inverter minden paramétere Wi-Fi-n keresztül módosítható.
A FIMER (ABB) ekkora teljesítménynél is ragaszkodik a dupla topológiához, már 420V DC- től elindul az inverter, ami ritka az ilyen teljesítménytartományban. Az inverter 4 db hűtőventilátorral működik, amelyek egyenként szabályozottak, illetve redundáns kialakításúak. A mérettől és a súlytól nem kell megijedni, az inverter gyorsan és egyszerűen összeszerelhető. Az inverter elérhető 60kW-os 480 V AC verzióban is.

ALAP JELLEMZŐK
• Háromfázisú 50 kW-os teljesítmény 400 V AC-n
• DC oldali szakaszolókapcsoló, olvadóbiztosítékok (15 string) és túlfeszültség levezető (akár T1+2 is), amely felszereltség szabadon variálható
• Beépített AC oldali szakaszolókapcsoló, valamint túlfeszültség levezető (T2), amely felszereltség szabadon variálható
• Beépített Wi-Fi, Ethernet és RS485 Sunspec protokoll támogatással
• Vízszintes és függőleges telepíthetőség
• IP65 védettség
• 95 kg súly
• 5 év garancia, opcionálisan 10 év